Simpozion internațional la Caransebeș

La Caransebeș are loc zilele acestea Simpozionul internațional „Taină și mărturisire” aflat la a V-a ediție.

La întrunirea care se desfășoară la Centrul eparhial al Episcopiei Caransebeșului participă ierarhi, profesori de Teologie, preoți și istorici din țară și străinătate, informează TRINITAS TV.

„Deja ne-am obișnuit ca îndată după Săptămâna Luminată să avem o săptămână specială, o altă săptămână luminată pentru Episcopia Caransebeșului, pentru această eparhie istorică păstorită de vrednici ierarhi. În acest an avem referate, comunicări despre Taina Botezului, Taina Cununiei, dar pentru Episcopia noastră avem comunicări legate de viața și activitatea episcopului martir Veniamin Nistor. Ne bucurăm de prezența multor profesori universitari care au venit cu comunicări importante și sperăm ca în timpul cel mai scurt să scoatem la lumina tiparului și un volum omagial în care vom aduna toate aceste referate și comunicări”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

„A devenit deja tradiție ca Preasfințitul Lucian, însoțit de părinți consilieri, de părinți profesori de aici de la Facultatea de Teologie să participe la simpozionul pe care și noi anual îl ținem intitulat ‘Mehedinți-istorie, cultură, spiritualitate’ și, de asemenea, să fim și noi prezenți aici. Reprezintă un moment de bucurie și bine venit pentru fiecare dintre noi”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„A fost o manifestare reușită și impresionantă ca de fiecare dată în care tradiția și prezentul își dau mâna pentru a duce mai departe atât credința noastră dreptmăritoare, cât și valorile culturale ale neamului românesc, mai ales aici în partea de vest, într-o parte care a fost destul de vitregită și aflată sub influența multor vânturi din toate punctele de vedere”, a precizat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria.

„Este ediția a V-a a festivalului și vedem cum Dumnezeu lucrează în persoana umană prin cele cinci simțuri realizând o istorie bogată în aceste locuri și o trăire intensă a harului lui Dumnezeu”, a precizat Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Simpozionul are loc în contextul mai multor aniversări cu relevanță istorică pentru Eparhia locului.

Pe lângă prelegeri și dezbateri, au fost organizate mai multe lansări de carte și o expoziție de fotografii-document care prezintă viața și activitatea Episcopului Veniamin Nistor la Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente