Simpozion internațional la Argeș

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Mc. Filoteia” din municipiul Pitești și Institutul de Studii Ecumenice „San Bernardino” din Veneția, au organizat în zilele de 7-8 mai, simpozionul internațional cu titlul Documentul de la Ravena. Consecințele eclesiologice și canonice ale constituției sacramentale a Bisericii.

Evenimentul s-a desfășurat la Vila Florica din Ștefănești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, potrivit eparhiaargesului.ro. Simpozionul a fost deschis de Chiriarhul Eparhiei, fiind de față profesori de la cele două instituții implicate în acest proiect ecumenic, dar și de la diferite facultăți de teologie din țară.

Pe parcursul celor două zile, în patru sesiuni de comunicare, au fost prezentate diferite opinii legate de importanța documentului întocmit la Ravena, considerat a fi un pas important în ceea ce privește dialogul ecumenic dintre Biserica Ortodoxă și cea Romano- Catolică.

În data de 19 septembrie 2005, Facultatea de Teologie „Sf Mc.Filoteia” din Pitești a încheiat un parteneriat cu institutul venețian. Astfel, părintele Roberto Giraldo, rectorul acestei prestigioase instituții de învățământ din Italia, a ținut diferite cursuri studenților și masteranzilor teologi piteșteni, fiind abordate teme de actualitate privind relațiile între biserici și dialogul ecumenic. De asemenea, din anul 2007, licențiați ai Facultații de Teologie din Pitești au fost acceptați pentru studii de masterat la Institutul „San Bernardino” din Veneția.

Comentarii Facebook


Știri recente