Simpozion internațional la Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în zilele de 3-5 iulie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Aula Sfântul Mitropolit Simion Ștefan, se desfășoară simpozionul internațional sub genericul „Relația om – Dumnezeu în complexitatea ideii de suferință”. Această temă se încadrează în îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: „2012-Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, informează reintregirea.ro.

Acest simpozion se realizează într-un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Alba și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, coordonat fiind de preot profesor doctor Nicolae Bolea, inspector Școlar-religie și preot profesor universitar doctor Emil Jurcan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

La acest simpozion vor participa reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe a românilor din Ungaria, reprezentanți ai celor două Mitropolii Ortodoxe Române din Chișinău, invitați din Germania și Italia, cadre didactice universitare de la Facultatea de Teologie „Patriarh Justinian” din București și Facultatea de Teologie din Alba Iulia, profesori de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia și profesori de religie din județul Alba. Consiliul Județean Alba este instituția care acordă sprijin financiar pentru realizarea acestui eveniment cultural și tipărirea volumului comunicărilor științifice.

Comentarii Facebook


Știri recente