Simpozion internațional la Alba Iulia

În perioada 6-8 mai 2011 la Alba Iulia se vor desfășura lucrările Simpozionul teologic internațional cu tema „Familie, Filantropie și Etică socială – Parteneriatul Stat-Biserică în Asistența Socială”. Este cea de-a X-a ediție a acestei manifestări academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, la care vor participa și vor susține referate personalități ale lumii teologice din țară și străinătate, informează reintregirea.ro.

Simpozionul se va desfășura în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie din Alba Iulia și va cuprinde 3 sesiuni de referate, iar sâmbătă, 7 mai 2011, de la ora 11.00, va avea loc solemnitatea decernării titlului de Doctor „Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Herman Tristram Engelhardt de la universitatea din Texas din Statele Unite ale Americii și va fi lansat volumul simpozionului cu același titlu.

Prima ediție a acestui simpozion internațional a avut loc în anul 2002, cu tema: „Violența „în numele lui Dumnezeu” – un răspuns creștin”, iar de atunci în fiecare an s-a organizat această manifestare academică și în același timp s-au tipărit și volumele cuprinzând referatele susținute de participanți. Temele celorlalte simpozioane au fost: „Biserica în era globalizării” (2003), „Spiritualitate și consumism în Europa unită” (2004), „Omul de cultură în fața descreștinării” (2005) „Identitate creștină și dialog, în noul context european” (2006) „Cosmosul, între frumos și apocaliptic – un recurs etic asupra ecologiei” (2007) „Sensul vieții, al suferinței și al morții, în mileniul III” (2008) „Libertate și responsabilitate. Inițiative și limite în dialogul religios” (2009) și „Invazia non-valorilor într-o lume multimedia. Criza spirituală și discreditarea sacrului” (2010).

Dintre personalitățile teologice prezente la acest simpozion internațional amintim pe: Corinna Delkeskamp-Hayes (Frankfurt – Germania), Mark Cherry (SUA), Msg. Dr. Albert Rauch (Regensburg), Pr. Prof Tecle Vetrali (Venezia), Dieter Markos și Ludwig Tavernier (Koblenz – Germania). Alături de acești oaspeți din străinătate vor și prezenți în aceste zile la Alba Iulia și nume importante ale teologiei românești.

Simpozionul va debuta vineri, 6 mai 2010, la ora 9.00 cu slujba Te Deum oficiată în Capela Facultății de Teologie, care va fi urmată apoi de un cuvânt de deschidere al IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei Crișanei și Maramureșului, iar de la ora 11.00 vor începe sesiunile de lucru propriu-zise.

Comentarii Facebook


Știri recente