Simpozion internațional de Teologie la Mănăstirea Timișeni

La Mănăstirea Timișeni au început, astăzi, 9 mai 2014, lucrările Simpozionului internațional de teologie cu tema „Sfânta Euharistie și experiența pocăinței în tradiția ortodoxă”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest în colaborare cu Mitropolia Banatului. În deschiderea lucrărilor, a fost oficiată o slujbă de Te Deum. Pe parcursul a două zile, sunt invitați să susțină lucrări științifice cadre didactice de la mai multe centre universitare teologice atât din țară, cât și din străinătate, printre aceștia numărându-se teologi din Atena, Tesalonic și Marea Britanie.

„Participarea este de amploare în sensul că, pe lângă distinși părinți profesori de la diverse centre universitare din țară, avem și câțiva invitați de peste hotare. Consider că tema simpozionului nostru este extrem de actuală și de vie întrucât teologia înseamnă în primul rând viață. Prin cele două Sfinte Taine, Sfânta Spovedanie și Sfânta Euharistie, practic omul înaintează în comuniunea sa cu Dumnezeu”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Simpozionul se adresează studenților și masteranzilor teologi, precum și tuturor celor care doresc să aprofundeze cunoștințele teologice cu privire la sensul și menirea celor două mari Taine ale Bisericii, Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie.

Comentarii Facebook


Știri recente