Simpozion interliceal dedicat Sfinților Trei Ierarhi, la Galați

Seminarul teologic liceal ortodox din Galați a găzduit astăzi, 27 ianuarie 2012, lucrările Simpozionului interliceal ‘Despre suferință și tămăduire la Sfinții Trei Ierarhi’, informează TRINITAS TV. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, elevi de la mai multe licee au prezentat referate. Aceștia, alături de profesorii coordonatori, au primit la final din partea ierarhului diplome de merit.

„Am asistat la o competiție de înțelepciune prin prezentarea argumentelor înțelepciunii de către elevi foarte motivați, invitații seminariștilor din Galați de la principalele colegii. Concluzia ar fi aceea că prin religia în școală și prin dialogul permanent al seminariștilor cu ceilalți tineri se descoperă o adâncă înțelepciune a Sfinților Părinți încât cu adevărat întorcându-ne cu toții la învățătura și la viața Sfinților Părinți contribuim la reînnoirea spirituală a tuturor tinerilor de toate vârstele, dar mai ales a tinerilor liceeni de pretutindeni”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, prezent la simpozion, îi va primi luni ca ocrotitori spirituali pe Sfinții Trei Ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente