Simpozion interjudețean la Seminarul Teologic din Craiova

Seminarul Teologic Sfântul Grigorie Teologul din Craiova a găzduit astăzi, 12 martie, un simpozion interjudețean cu tema Mircea Eliade – Personalitate proteică a culturii românești și universale.

Organizat cu sprijinul Inspectoratului școlar Județean Dolj, simpozionul a reunit profesori de Religie și de alte materii din categoria științelor umaniste din județele Olteniei.

„Activitatea a avut ca scop integrarea personalității lui Mircea Eliade pe axa valorilor culturii universale situând axiologic personalitatea lui Mircea Eliade în rândul valorilor perene ale culturii românești. În cadrul simpozionului au fost punctate repere ale spiritualității eruditului Mircea Eliade”, a precizat pentru Radio TRINITAS prof. Tanța Delcea, de la catedra de limba română a Seminarului Teologic din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…