Simpozion interconfesional organizat de Conferinta Bisericilor Europene in colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei

In perioada 08 – 15 octombrie 2004 va avea loc la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau, din judetul Neamt, un simpozion interconfesional organizat de Conferinta Bisericilor Europene in colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Manifestarea va prilejui intalnirea unor personalitati ale lumii ortodoxe cu teologi din Biserica Lutherana.

Biserica Ortodoxa este reprezentata de Patriarhia Ecumenica prin Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Ghenadios de Sasima si de reprezentantii Patriarhiilor din Alexandria, Antiohia, Ierusalim, Moscova, Grecia, Serbia, Bulgaria, Georgia, Albania, Cehia si Polonia. Din partea Bisericii Lutherane vor participa teologi laici si clerici din Suedia, Armenia, Finlanda, Polonia si Australia.

Reprezentantii celor doua Biserici vor sosi in seara zilei de 6 octombrie 2004 la Bucuresti, urmand ca in data de 7 octombrie a.c. sa se deplaseze spre Durau prin Brasov unde vor vizita Biserica Neagra. Lucrarile simpozionului vor fi deschise in dimineata zilei de 8 octombrie 2004 de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care va tine un cuvant de binecuvantare.

Participantii la simpozionul de la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ vor efectua in data de 10 octombrie 2004 un pelerinaj la manastirile nemtene, pentru ca in dupa-amiaza zilei de 13 octombrie 2004 sa vina la Iasi pentru a participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente