Simpozion în cinstea Sfinților Trei Ierarhi la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați

În continuarea manifestărilor liturgice, educaționale, social-filantropice și misionare dedicate „Sfinților Trei Ierarhi”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în ziua de 27 ianuarie 2010, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, s-a desfășurat un simpozion în cinstea Sfinților Capadocieni, informează diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La eveniment au participat cadrele didactice ale acestei unități de învățământ, în prezența a numeroși elevi seminariști.

În deschiderea întâlnirii duhovnicești au fost intonate troparul Sfinților Trei Ierarhi, după care elevii au prezentat aspecte semnificative din viața, opera și activitatea acestora, în special cele legate de Taina Sfântului Botez și Taina Sfintei Cununii.

Pe tot parcursul lunii ianuarie elevii seminariști au cercetat operele Sfinților Capadocieni, de unde și-au extras textele cele mai reprezentative, pe care le-au lecturat în cadrul acestei manifestări.

În continuarea programului pc. pr. Sorin Cojocaru, profesor titular al Catedrei de Istorie din cadrul Seminarului Teologic din Galați, a prezentat o scurtă meditație despre aspectele importante din operele Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz și Ioan Gură de Aur și importanța lor pentru întreaga lume creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente