Simpozion despre Familia creștină la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivități a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat astăzi, 2 noiembrie, începând cu orele 13:00, prima din seria comunicărilor științifice dedicate anului 2011, ca an închinat Tainei Sfântului Botez și a Sfintei Cununii în Patriarhia Română, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În deschidere, Părintele prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului „Sf. Nicolae”, a rostit un cuvânt de întâmpinare și a prezentat pe larg importanța acestor manifestări cultural religioase.

Tema lucrării „Educarea tânărului teolog pentru viața de familie” a fost susținută de către Pr. Prof. Dr. Ion Gavrilă. În cadrul lucrării părintele profesor a subliniat perspectiva teologică ortodoxă asupra familiei, argumentată în lumina Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament și în teologia Sfinților Părinți. La final părintele Gavrilă a concluzionat: „Tinerii teologi pe lângă pregătirea și instruirea lor pentru slujirea preoțească, au nevoie de o îndrumare continuă pentru viața de familie, singura în măsură să le ofere cele mai bune condiții atât pentru propria viață, cât și petru lucrarea preoțească. Educarea tinerilor teologi pentru familie rămâne una din principalele îndatoriri ale propriilor familii, ale școlii teologice și ale Bisericii”, a conchis prof Ion Gavrilă.

La simpozion a participat din partea Centrului Eparhial, arhid. Ioan Liviu Găman, inspector Media și Comunicare. Au mai fost prezenți părinții profesori din cadrul Seminarului Teologic, reprezentanți media și elevi seminariști.

Comentarii Facebook


Știri recente