Simpozion despre Crezul Ortodox la Satu Mare

La Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare a avut loc astăzi, 1 iulie, simpozionul cu tema „1685 de ani de la prima mărturie de credință a Sinodului I ecumenic de la Niceea”. Evenimentul a fost organizat de Catedra de Teologie și Asistență Socială a Universității de Nord din Baia Mare, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„În această sală a Filarmonicii de cultură ne-am adunat astăzi pentru a evidenția importanța mărturisirii de credință ortodoxă de la Niceea din anul 325, realizând un salt peste veacuri până astăzi când Biserica noastră comemorează 1685 de ani de la prima mărturisire de credință. Sperăm că această întâlnire a fost de bun augur atât pentru sătmăreni, prezenți în număr atât de mare la această manifestare, cât, mai mult, și pentru noi ca o formă de mărturie a dreptei credințe în acest spațiu binecuvântat al Maramureșului istoric, dar și al Sătmarului străbun”, a spus cu privire la acest simpozion domnul profesor universitar doctor Adrian Paul de la Catedra de Teologie a Universității de Nord din Baia Mare.

La simpozion a fost prezent și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Comentarii Facebook


Știri recente