Simpozion dedicat Tainei Sfântului Botez în Protoieria Drăgășani

Urmare hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a proclama anul 2011 ca „An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, în vederea realizării proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic, în Protopopiatul Drăgășani din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a ținut simpozionul cu tema „Taina Sfântului Botez”, informează arhiram.ro.

În acest sens, marți 05 aprilie a avut loc la Biserica cu hramul „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Parohia Măciuca-Bocșa, comuna Măciuca, județul Vâlcea, o întrunire dedicată Anului omagial 2011 prezidată de Părintele Protoiereu Iulian-Mădălin Bușagă. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

În cadrul simpozionului au fost expuse trei referate: „Taina Sfântului Botez – Prezentare istorică”, „Semnificația teologică și existențială a Sfântului Botez”, și „Practici neortodoxe privind săvârșirea botezului”. Cele trei teme au fost prezentate și detaliate de Pr. Gheorghe Constantin de la Parohia Măciuca-Bocșa, Pr. Gârju Petrișor de la Parohia Vârleni și Pr. Gheorghe Bogdan de la Parohia Ușurei.

De asemenea pe marginea subiectelor tratate au luat cuvântul și alți preoți dintre care amintim: Pr. Popa Marin de la Parohia Șușani II, Pr. Goanță Ioan de la Parohia Mologești, Pr. Diaconu Nicolae de la Parohia Dozești, Pr. Marinescu Petre de la Parohia Rusănești , Pr. Constantinescu Constantin de la Parohia Gănești-Contea, Pr. Sighicea Daniel de la Parohia Mădulari și Pr. Ilina Mihai de la parohia Șerbănești-Tetoiu.

În încheierea simpozionului au fost discutate probleme de ordin practic, administrativ și a fost prezentat programul procesiunii de Florii ce se va desfășura în municipiul Drăgășani în Sâmbăta lui Lazăr. De asemenea s-a făcut apel la o mai intensă informare a credincioșilor legată de pelerinajele organizate de Arhiepiscopia Râmnicului în Țara Sfântă, Grecia și Italia.

Comentarii Facebook


Știri recente