Simpozion dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni la Mănăstirea Hurezi din Arhiepiscopia Râmnicului

După slujba religioasă oficiată ieri, 16 august, la Mănăstirea Hurezi, în naosul Bisericii Mănăstirii s-a desfășurat un colocviu-simpozion dedicat Sfinților, intitulat sugestiv, „296 de ani de la moartea martirică a sfântului Constantin Brâncoveanu și a fiilor săi și 313 ani de la ctitorirea Mănăstirii Hurezi”, informează arhiram.ro.

Manifestarea cultural-religioasă a fost organizată de către Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Național Vâlcea împreună cu Primăria orașului Horezu, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul întrunirii au susținut alocuțiuni Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Domnul Profesor Drd. Florin Epure, Directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Național Vâlcea, Domnul Economist Constantin Nițu, Primarul orașului Horezu și alte personalități ale culturii vâlcene.

În anul 2007 la Mănăstirea Hurezi s-a semnat „Memoriul pentru aducerea Sfintelor Moaște ale voievodului martir Constantin Brâncoveanu de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București, la ctitoria sa de la Hurezi”. Studiul științific care însoțește acest document a fost realizat de Academicianul Radu Ștefan Vergatti, profesor la Universitatea din București și membru al Academiei Române.

La finalul manifestării Ansamblul folcloric „Cheile Oltețului” a prezentat un deosebit program de cântece și tradiții populare din zona Polovragilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…