Simpozion dedicat Sfântului Constantin cel Mare, la Grupul Școlar J. M. Elias din Sascut

Tinerii și profesorii de la Grupul Școlar „J. M. Elias” din Sascut au participat luni, 18 februarie, la simpozionul „Constantin cel Mare și actualitatea reformelor sale”. S-a discutat despre globalizare, dar și despre alte probleme ale societății noastre.

Grupul Școlar „J. M. Elias” din Sascut a găzduit luni, 18 februarie 2013, un simpozion dedicat actualității reformelor marelui împărat Constantin, în contextul Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena. Întâlnirea face parte din seria activităților organizate de Protopopiatul Sascut, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Grupul Școlar „J. M. Elias” din Sascut. După cum ne-a relatat pr. Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut, tema simpozionului s-a intitulat „Constantin cel Mare și actualitatea reformelor sale”. „La simpozion au participat elevi și profesori din școală, care au discutat despre reforma religioasă întreprinsă de Constantin cel Mare, cu accent pe actualitatea lor. S-a vorbit și de problema adulterului, a avortului, a violenței în familie. În continuare s-a făcut referire la fenomenul globalizării, care tinde să niveleze conștiința societății contemporane, distrugând identitatea culturală, religioasă și etnică a popoarelor”, a spus pr. protopop Ioan Negoiță. Liceenii s-au arătat interesați de problemele puse în discuție, de relațiile interumane și de relația omului cu Dumnezeu.

„Tinerii s-au arătat receptivi la problemele prezentate și s-au purtat discuții axate pe problemele cu care astăzi Biserica se confruntă, constatându-se că unele măsuri luate atunci ar fi foarte benefice și astăzi, mai ales cele referitoare la ocrotirea instituției familiei: adulter, avort, violență domestică s.a. În acest an vor fi organizate noi întâlniri cu tinerii liceeni, pentru a se putea răspunde întrebărilor și preocupărilor acestora”, a mai spus pr. protopop Ioan Negoiță.

Mâine, reprezentanții Protopopiatului Sascut, alături de cei ai Poliției Județene Bacău și de cei ai Fundației „Episcop Melchisedec” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vor fi prezenți la Grupul Școlar „Alexandru Vlahuță” din Podu Turcului, județul Bacău. În cadrul acestei sesiuni se va discuta despre problema traficului de persoane și despre consumul de droguri.

Comentarii Facebook


Știri recente