Simpozion dedicat Sfântului Antim Ivireanul, organizat la ctitoria sa din București

Manifestările dedicate pomenirii Sfântului Antim Ivireanul au continuat și astăzi, 26 septembrie, la Mănăstirea Antim din Capitală. Sala „Mitropolitul Conon” a Clădirii Cancelariei Sfântului Sinod a găzduit prima ediție a Simpozionului „Sfântul Antim Ivireanul, slujitor al Bisericii, prin cuvânt și faptă”, informează TRINITAS TV. Evenimentul este organizat de așezământul monahal, în colaborare cu Biblioteca Sfântului Sinod și Comisia Patristică a Patriarhiei Române.

Părintele Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim din București a arătat că prin această temă „Sfântul Antim Ivireanul, slujitor al Bisericii, prin cuvânt și faptă”s-a evidențiat în primul rând înălțimea duhovnicească a Sfântului Antim Ivireanul ca și Mitropolit al Țării Românești”

Părintele arhimandrit Policarp Chițulescu, de la Biblioteca Sfântului Sinod, a arătat că a fost pregătită o expoziție cu tipăriturile reprezentative ale Sfântului Antim, dar și o comunicare legată de o tipăritură necunoscută „istoriei cărții și culturii noastre”, la care a ostenit Sfântul Antim și anume o Carte de rugăciuni.

De asemenea, au fost lansate două cărți, „Conducătorul creștin înțelept” și „Sfântul Antim Ivireanul. Didahii”, apărute la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Mâine, în ziua hramului Mănăstirii Antim, după Sfânta Liturghie, va avea loc sfințirea Sălii „Mitropolitul Conon” din clădirea Cancelariei Sfântului Sinod. Evenimentele dedicate Sfântului Antim Ivireanul se vor încheia marți, 28 septembrie.

La Simpozion au participat, pe lângă profesori universitari, și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente