Simpozion dedicat Sfântul Vasile cel Mare la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Marți, 12 mai 2009, începând cu orele 14:00, la Liceul Teologic „Sf. Nicodim’ din Tg. Jiu, a avut loc Simpozionul cu tema „Sfântul Vasile cel Mare – arătătorul celor cerești”, organizat cu concursul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, al profesorilor și elevilor Liceului Teologic din Tg. Jiu.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu și se înscrie în rândul manifestărilor dedicate anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei (+ 379) și al celorlalți sfinți capadocieni. La Simpozion au participat cu lucrări profesori și elevi de la seminariile și liceele teologice și teoretice din cuprinsul Mitropoliei Olteniei. Organizatorii au avut ca obiective: cunoașterea vieții și activității părinților capadocieni, îndeosebi a Sfântului Vasile cel Mare, a contribuției lor la cristalizarea învățăturii de credință, modelul creștin de educație în spațiul valoric actual după exemplul părinților Bisericii, filantropia creștină după învățătura Sfântului Vasile cel Mare în contextul noilor tendințe de abordare a relațiilor interumane. Participanții au primit premii și diplome de participare, iar lucrările prezentate vor fi reunite într-un volum dedicat evenimentului.

Manifestarea survine la scurt timp după Conferința tinerilor creștini ortodocși organizată de Mitropolia Olteniei la Tismana în perioada 1-3 mai a.c. și contribuie în egală măsură la precizarea rolului Bisericii în garantarea calității actului educativ creștin și la vitalizarea rolului tinerilor în viața Bisericii. Arhiepiscopia Craiovei va fi reprezentată la acest eveniment de Pr. dr. Claudiu Porneală, consilier cultural.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente