Simpozion dedicat Sf. Vasile cel Mare la Biserica Sfântul Haralambie – Belu, din București

La Biserica Sfântul Haralambie – Belu din Capitală a avut loc ieri, 11 martie a.c., un simpozion cu prilejul celebrării în 2009 a Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni. Manifestarea este rezultatul unui parteneriat încheiat între parohia Sfântul Haralambie – Belu și două instituții de învățământ: Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu” și Grupul Școlar Industrial „Timpuri Noi”.

În cadrul simpozionului au fost prezentate cărți ce cuprind scrieri ale Sfinților capadocieni. De asemenea, 9 elevi de la cele două instituții de învățământ implicate în proiect au prezentat referate despre viața și opera Sfinților Capadocieni, dar și despre tradițiile populare legate de prăznuirea Sfinților.

Manifestarea a reunit elevi, cadre didactice dar și enoriași. În perioada Postului Mare, Parohia Sfântul Haralambie – Belu va desfășura mai multe activități religios-educative, precum și filantropice, în colaborare cu Grupul Școlar Industrial „Timpuri Noi” și Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente