Simpozion dedicat pastorației premaritale și a familiei tinere la Sibiu

La Sibiu va avea loc luni, 28 noiembrie, simpozionul național cu tema ‘Pastorația premaritală și a familiei tinere’, organizat de Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din cadrul Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

Acesta începe la ora 10:00 și are drept scop identificarea principalelor probleme pastorale care apar în legătură cu pregătirea tinerilor pentru căsătorie și în prima perioadă după căsătorie. De asemenea, simpozionul urmărește formularea unor propuneri de programe pastorale, la nivel parohial și eparhial, apte să soluționeze aceste probleme.

În cadrul manifestării vor fi prezentate lucrări ce abordează cateheza adolescenților, educația pentru căsătorie, influența programelor școlare și a mass-media, viața de familie și activitatea profesională, relațiile intime și procreația, concubinajul, violența în familie, consumul de alcool și droguri, adicțiile, divorțul, conform celor precizate de prof. univ. dr. Sebastian Moldovan din cadrul Facultății de Teologie de la Sibiu. La simpozion vor prezenta lucrări tematice cadre didactice, medici, preoți și monahi din toate zonele țării. De asemenea, vor fi prezenți cadrele didactice de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’, protopopii și preoții din Eparhia Sibiului care au activități organizate constante cu tinerii.

Comentarii Facebook


Știri recente