Simpozion dedicat Părintelui Constantin Galeriu la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Părintele Galeriu a fost omagiat astăzi, 18 noiembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. După Sfânta Liturghie și slujba de pomenire, în Aula „Dumitru Stăniloae” s-au desfășurat lucrările Simpozionului național „Părintele Galeriu – 7 ani de la plecarea la Domnul”, informează TRINITAS TV. În sesiunea inaugurală, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Părintele Constantin Galeriu – un misionar mărturisitor al Jertfei și Învierii Mântuitorului Hristos”, adresat organizatorilor și participanților.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în colaborare cu Parohia „Sfântul Silvestru”, Asociația „Părintele Galeriu” și Asociația Studenților Teologi Ortodocși.

„Și eu i-am fost ucenic, mi-a fost profesor, l-am admirat și am învățat foarte multe de la dânsul în calitatea sa de desăvârșit slujitor al sfântului altar, de bun predicator, de bun teolog, în sensul autentic al cuvântului, acela care nu doar vorbește, ci care trăiește și vorbește din experiența sa despre tainele lui Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul Episcop-vicar patriarhal.

„A fost profesor al facultății noastre, pe atunci Institut Teologic de grad Universitar. A venit aici la vârsta de 55 de ani, la o maturitate creatoare și pronia a rânduit să vină mai întâi în slujirea de preot spiritual. Este convingerea mea că tocmai de aceea impactul asupra studenților a fost extrem de mare” a spus părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Simpozionul a cuprins două sesiuni de evocări și comunicări. Părintele Constantin Galeriu va mai fi omagiat și duminică, atunci când se vor împlini 92 de ani de la nașterea sa.

Comentarii Facebook


Știri recente