Simpozion dedicat Mitropolitului Visarion Puiu

Episcopia Romanului, în colaborare cu Asociația „Mitropolit Visarion Puiu”, Protopopiatul Roman, Protopopiatul Pașcani, Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, Casa Memorială „Visarion Puiu” de la Schitul Vovidenia -Neamț, organizează, în perioada 26-28 februarie 2009, ediția a XIII-a a „Zilelor «Mitropolit Visarion Puiu»”.

Anul acesta se împlinesc 130 de ani de la naștere și 45 de ani de la trecerea în veșnicie a mitropolitului. Astăzi, 26 februarie a.c., începând cu ora 14:00, la Muzeul de Istorie din Roman va avea loc vernisajul expoziției documentare prezentată de prof. Elena Istrățescu, cercetător în cadrul Arhivelor Naționale ale României din București, iar la ora 15:00 va debuta sesiunea de comunicări științifice cu participare națională și internațională. La finalul acestor sesiuni vor fi lansate două cărți: „Preoții Satelor”, ediția a III-a, îngrijită de pr. Florin Țuscanu, și „Teculeștii din neam în neam”, de Luminița Cornea, Constantin Catrina, Ioan Lăcătușu.

Mâine, 27 februarie 2009, la Biserica „Sfinții Voievozi” din Protopopiatul Pașcani va avea loc o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Visarion Puiu, un itinerar pe urmele mitropolitului la Pașcani – troița Fântânele și va fi dezvelită o placă comemorativă. La ora 13:00 va fi vizitată Casa Memorială „Visarion Puiu” de la Schitul Vovidenia din județul Neamț, după care va avea loc o dezbatere cu tema „Prezent și perspective în evaluarea memoriei Mitropolitului Visarion Puiu”.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…