Simpozion dedicat împlinirii a 370 de ani de la Sinodul de la Iași

În Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași a avut loc astăzi, 15 octombrie 2012, de la ora 10:00, deschiderea Simpozionului ‘Mărturisirea de credință – Locul și rolul ei în Tradiția Bisericii Ortodoxe’ și binecuvântarea noului an universitar pentru studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

PS Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a dat citire mesajului de binecuvântare adresat de Patriarhul României participanților, intitulat „Un răspuns exemplar în vreme de criză. Sinodul de la Iași – 1642”.

Simpozionul, dedicat împlinirii a 370 de ani de la Sinodul de la Iași, a avut două componente: istorică și sistematică.

„Am considerat că este benefic ca și astăzi să discutăm asupra importanței Mărturisirii de credință în general. Ea a fost importantă pentru veacul al XVII-lea și și-a păstrat importanța și pe parcursul veacurilor viitoare însă ea este mereu la fel de importantă. Și plecând de la evenimentul istoric de atunci am dorit să discutăm împreună și mai cu seamă să reflectăm împreună asupra necesității Mărturisirii de credință astăzi și nu numai asupra necesității cât și asupra modului de mărturisire astăzi într-o lume pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în mesajul transmis participanților o definea ca fiind indiferentă, secularizată și sincretistă„, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași

La simpozion au participat profesori de la Academia Teologică din Kiev, în frunte cu Înalt Preasfințitul Antonie, Arhiepiscop de Borispil și rector al Academiei Teologice din Kiev, profesori din Statele Unite ale Americii, din Anglia, din Republica Moldova și din țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente