Simpozion dedicat Autocefaliei în Protoieria vâlceană Horezu

La sediul Protoieriei Horezu a avut loc joi, 16 septembrie, o întrunire dedicată Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Deschiderea lucrărilor a fost precedată de un miniconcert coral, prezentat de grupul vocal al protoieriei.

În cadrul ședinței au fost expuse trei referate: ‘Considerații privind vechimea și afirmarea Autocefaliei românești de-a lungul timpului’, ‘Autocefalia bisericească – unitate de credință și libertate religioasă’ și ‘Ridicarea BOR la rangul de patriarhie. 85 de ani de la întronizarea primului patriarh Miron Cristea și recunoașterea demnității de patriarhie de patriarhul ecumenic Ioachim al IV-lea’. Cele trei teme au fost prezentate și detaliate de părintele Dumitru Diaconu de la Parohia Foleștii de Jos, de părintele Mihail Rădulescu de la Parohia Turcești și de părintele Constantin Dumitrescu de la Parohia Râmești din Horezu. După expunerea în plen, cei trei conferențiari au răspuns la întrebările clericilor participanți.

În încheierea simpozionului au fost discutate probleme de ordin administrativ și a fost prezentat programul manifestărilor dedicate zilei de prăznuire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul arhiepiscopiei, care se vor desfășura săptămâna aceasta la Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente