Simpozion dedicat anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Episcopia Giurgiului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Biserica „Buna Vestire’ din mun. Giurgiu s-a desfășurat astăzi, 5 mai, un simpozion dedicat Sfântului Botez, informează episcopiagiurgiului.ro. În cadrul acestuia Pr. Jica Marius Constantin, Directorul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul’ din Giurgiu a susținut referatul cu tema „Sfântul Botez în Sfânta Scriptură: prefigurare în Vechiul Testament și realitate în Noul Testament’.

Cu acest prilej, Preacucernicia Sa a analizat modul în care Sfântul Botez este prezentat în textele scripturistice ale Vechiului și Noului Testament. Totodată, a evidențiat relația indisolubilă dintre acestea și mai ales modul în care etapa prefigurărilor este împlinită prin întruparea, moartea și învierea Mântuitorului Iisus Hristos. De asemenea, au fost luate în discuție și etapele ce au contribuit la plasarea Botezului în spațiul eclezial și la transformarea acestuia din simplu act inițiatic, cu valoare strict penitențială, în taină a Bisericii și poartă către comuniunea deplină între credincios și harul Duhului Sfânt. La eveniment, pe lângă părinți consilieri de la centrul eparhial, au luat parte preoți din eparhie, elevi de la Seminarul Teologic din Giurgiu și de la Colegiul Național Ion Majorescu.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Cultural și Comunicații media al Episcopiei Giurgiului, și se înscrie în contextul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2011 ca ‘An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’ în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente