Simpozion dedicat anului omagial 2011 în Protoieria Drăgășani

La biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Prundeni I, din Protoieria Drăgășani, a avut loc marți, 9 august 2011, un simpozion dedicat anului 2011 – „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”. Evenimentul a fost prezidat de Părintele Protoiereu Iulian-Mădălin Bușagăși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, după cum ne informează arhiram.ro.

În cadrul simpozionului au fost expuse trei referate: „Prezentarea istorică”, „Semnificația teologică și existențială a Sfintei Cununii”, și „Practici neortodoxe privind săvârșirea cununiei”. Cele trei teme au fost prezentate și detaliate de Părintele Liviu Rădulescu de la Parohia Prundeni, Părintele Constantin Diaconu de la Parohia Ionești II și Părintele Ion Cosac de la parohia Călina II.

În încheierea simpozionului au fost discutate probleme de ordin practic, administrativ și a fost prezentat programul-cadru privind strângerea colectei în bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente