Simpozion de Drept Canonic la Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, organizează în perioada 10-12 septembrie 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, un Simpozion Internațional de Drept Canonic, cu tema: „Locul principiilor canonice în organizarea și lucrarea Bisericilor Ortodoxe Autocefale”, reunind profesori de drept bisericesc din țară și străinătate.

Inințiatorul acestui proiect, Pr. Prof. univ. dr. Constantin Rus, profesor de Drept Bisericesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, a subliniat importanța acestui simpozion, prin aceea că: „Dreptul Canonic are o relevanță practică fundamentală în ceea ce privește misiunea Bisericii în lume, relațiile interortodoxe precum și relația Bisericii cu puterea seculară. Temele abordate în lucrările conferențiarilor se axează pe problematica viabilității și aplicabilității concrete a principiilor canonice în noul context panortodox, cu referire specială la relațiile dintre Bisericile Ortodoxe Autocefale și la problematica diasporei”.

În cadrul acestei manifestări, se va decerna și titlul de Doctor Honoris Causa Prof. Panagiotos Christinakis, de la Facultatea de Teologie din Atena, personalitate marcantă a Dreptului Bisericesc Ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente