Simpozion cu tema: „Lumea – dar divin și responsabilitate umană” la Sighetu Marmației

Marți, 23 septembrie 2008, la Sighetu Marmației va avea loc un Simpozion cu tema: „Lumea – dar divin și responsabilitate umană” . Acest eveniment va fi organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Sighet și Vicariatul Ortodox Ucrainean , cu binecuvântarea Preasfinției Sale Justinian , Episcopul Maramureșului și Sătmarului și cu purtarea de grija a Preasfinției Sale Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar, responsabili de organizare fiind Pr. Vasile- Aurel Pop, Protoiereu al Sighetului și Pr. Dr. Nicolae Lauruc, consilier al Vicariatului.

Ideea organizării acestui simpozion ne-a fost sugerată de apariția în limba română a cărții „Prin Creație spre Creator”, autor Kallistos Ware, Episcop de Diocleia, profesor de teologie la Oxford, tradusă de prof. Drd. Raluca Lozbă de la Colegiul Național Dragoș Vodă, din Sighetu Marmației . În carte se tratează și probleme de ecologie argumentate scripturistic și teologic, iar titlul simpozionului are corespondență cu conținutul cărții.

Această acțiune a noastră, se înscrie și în Protocolul Pentru Parteneriat Educațional „Lumina cuvântului izbăvitor” pe anii școlari 2007-2008 și 2008- 2009 , pe care Protoieria Sighet îl are cu Colegiul Național Dragoș Vodă din Sighetu Marmației.

Lucrările se vor desfășura în sala „George Enescu” din Sighetu Marmației, începând cu ora 10,00 și vor fi patronate de către Preasfințitul Justinian și Preasfințitul Justin, de față fiind și P.C. Prot. Ioan Pițura, Vicar General al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, cu sediul în Sighetu Marmației.

Așteptăm să fie prezenți preoți, profesori de Religie, credincioși, elevi din învățământul liceal, profesori din unitățile de învățământ ale Sighetului și elevi.

Vom avea colaboratori: Departamentul de Teologie Ortodoxă din Cadrul Facultății de Litere din Universitatea de Nord din Baia Mare, Asociația Filantropică Ortodoxă „Bunavestire” Sighet (AFOBS), Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, iar ca partener media: Postul de Radio Sighet.

Sursa: Preot Vasile Aurel Pop, Protoiereu al Sighetului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…