Simpozion cu tema: ‘Aspecte legislative și economice ale asistenței sociale’, organizat de Facultatea de Teologie din Craiova

În zilele de 26 și 27 martie 2009, Facultatea de Teologie din Craiova și Colegiul Național al Asistenților Sociali organizează la Casa Universitarilor din Craiova, simpozionul cu tema „Aspecte legislative și economice ale asistenței sociale”.

După cum ne-a spus dl. prof. univ. dr. Pavel Chirilă, Prodecanul Facultății de Teologie din Craiova și moderatorul acestei întâlniri, simpozionul își propune identificarea unor direcții de acțiune pentru depășirea sincopelor în implementarea măsurilor de asistență socială determinate de alocarea insuficientă și ineficientă a resurselor financiare, precum și elaborarea unor propuneri concrete privind optimizarea cadrului legislativ în domeniu.

În programul de astăzi al simpozionului au fost prezentate următoarele comunicări: Lector univ. dr. Daniela Țigmeanu – Legislația din domeniul asistenței sociale, Rodica Țenea, director al Direcției de Asistență și Protecție Socială din cadrul Primăriei Craiovei – Competența autorității locale în domeniul asistenței sociale, Lector univ. dr. Emilia Sorescu – Aspecte economice ale asistenței sociale în România, Florian Sălăgeanu și Cristian Roșu, reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali – Asistența socială-profesie liberală, Lector univ. dr. Cristina Otovescu – Drepturile omului în contextul asistenței sociale contemporane. Temele prezentate au fost urmate de dezbateri.

Sursa: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…