Simpozion anual al profesorilor universitari de Omiletică și Catehetică din România

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 9-10 octombrie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea, a avut loc a VIII-a ediție a Simpozionului anual al profesorilor universitari de Omiletică și Catehetică din România, cu tema „Taina Sfântului Maslu și îngrijirea bolnavilor în tradiția omiletică și catehetică a Bisericii Ortodoxe Române”, a precizat Pr. Lect. Dr. Doru Fer. La acest eveniment au participat 15 cadre didactice de la toate Facultățile de Teologie Ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române, cărora li s-au alăturat și membrii corpului profesoral al facultății organizatoare.

La festivitatea de deschidere a simpozionului a participat și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care a salutat cu mare bucurie și căldură sufletească inițiativa organizării acestui simpozion, manifestându-și, în același timp, convingerea că timpul petrecut la Oradea, precum și comunicările științifice prezentate vor avea multe și binecuvântate roade.

Ierarhul a făcut, apoi, o prezentare a învățământului teologic ortodox de grad universitar orădean, arătând vechimea, importanța pastoral-misionară și națională pe care această instituție bisericească o are în această parte a țării, precum și performanțele dovedite în cei peste 20 de ani de la reînființare.

În finalul cuvântării sale, Chiriarhul Oradiei, a transmis succes participanților la lucrările simpozionului, felicitând totodată conducerea Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” pentru frumoasa manifestare.

După alocuțiunile de început a urmat prezentarea lucrărilor pe o temă prestabilită, unde au fost reliefate diverse aspecte din activitatea pastoral misionară a Bisericii, evidențiindu-se rolul terapiei prin cuvânt în practica îngrijirii bolnavilor. În cadrul discuțiilor au fost dezbătute și alte probleme legate de disciplinele Omiletică și Catehetică, precum și de buna organizare a învățământului teologic universitar ortodox.

La finalul lucrărilor, Părintele conf. univ. dr. Miron Erdei, organizatorul acestui simpozion, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru frumoasele și interesantele prelegeri expuse, având convingerea că eforturile depuse se vor concretiza în fapte și într-o perspectivă cât mai fructuoasă. Lucrările prezentate la acest simpozion se vor constitui într-un volum.

Comentarii Facebook


Știri recente