Simpozion aniversar la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivități a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat ieri, 17 noiembrie, începând cu orele 13:00, Simpozionul aniversar dedicat împlinirii a 174 de ani de tradiție și inovație la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învățătură în care a reliefat importanța istorică a Seminarului vâlcean, a făcut o paralelă între generațiile de profesori și elevi din trecut și prezent, și a asemănat pelegrinajul în diverse locații a Seminarului în cei 174 de ani cu viața unui om ce este pelerin în această lume.

La finalul cuvântării Preasfințitul Părinte Emilian i-a îndemnat pe elevii seminariști să se inspire din lucrarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, primii ocrotitori ai Seminarului, și din viața și faptele Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Ierarh Antim Ivireanul și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. În încheiere, Preasfinția Sa a transmis felicitări corpului profesoral și elevilor seminariști pentru lucrarea frumoasă și rodnică desfășurată în Seminar.

În deschiderea simpozionului Părintele prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului „Sf. Nicolae”, a rostit un cuvânt de întâmpinare și a prezentat pe larg importanța acestor manifestări cultural religioase. Apoi, Părintele prof. Petre Mateiescu, a prezentat un scurt istoric al Seminarului și a pus accent pe „Ierarhii care au absolvit Seminarul Teologic Ortodox de la Râmnic”.

Simpozionul aniversar s-a încheiat cu concursul „Mănăstiri și schituri vâlcene” la care au participat elevi de la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din cadrul Seminarului, coordonați de Părintele Prof. George Pomenește.

Comentarii Facebook


Știri recente