Simfonia clopotelor in toata Romania la 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Ziua de ieri a fost dedicata de calendarul ortodox sarbatoririi Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, ca in fiecare zi de 2 iulie, din 1992 incoace, cand voievodul moldav a fost canonizat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

In mod deosebit, in acest an, cand se implineste o jumatate de mileniu de la trecerea la Domnul Sfantului Voievod Stefan cel Mare, in bisericile si manastirile Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane s-au oficiat liturghii comemorative si a fost evocata personalitatea complexa a marelui domnitor Moldovei.

La Manastirea Putna, unde odihnesc pentru totdeauna ramasitele pamantesti ale Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare, s-au organizat manifestari comemorative, cu participarea oficialitatilor politice ale Romaniei si ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Dupa oficierea Sfantei Liturghii de la Putna, oficiata de catre un sobor de arhierei, preoti si diaconi in frunte cu Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, simfonia clopotelor a rasunat in toate bisericile Romaniei, timp de cinci minute, in memoria Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Dupa acest moment impresionant, a urmat ceremonia solemna a depunerii coroanelor oficiale de flori la mormantul marelui domnitor al Moldovei. Celebrarile comemorative vor continua, in toata tara, pana duminica.

Comentarii Facebook


Știri recente