Simboluri de Crăciun la Colegiul Economic din Reșița

O activitate cu totul deosebită a avut loc miercuri, 19 decembrie 2012, la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița. Manifestarea intitulată sugestiv „Simboluri de Crăciun†™†™ ajunsă deja la a III-a ediție, a reunit laolaltă profesori, elevi și părinți. Evenimentul a debutat cu un recital de colinde și poezii în grai popular la care și-au adus aportul grupul vocal „Prietenia†™†™ al liceului, coordonat de pr. prof. Emil Varga, alături de doamnele profesoare: Mădălina Chiosa, Roxana, Claudia Stoiconi, Sofia Didraga și Valentina Mihuț.

Prezent la această serbare, părintele paroh Petru Berbentia a reușit ca la finalul primei părți să emoționeze întreaga asistență, aducând în discursul sfinției sale respectul pentru valori și oameni, evocând de asemenea momente și amintiri din trecut. Spectacolul a continuat mai apoi cu sceneta celor „Trei Crai de la Răsărit†™†™, reprezentația clasei a IX-a B, coordonați de d-na prof. Rada Mihuț.

Grupul de dansatori „Bănățeana†™†™ al Colegiului Economic, coordonat de profesorii Camelia Sfeia și Sofia Didraga a impresionat în mod plăcut prin prezentarea unor vechi tradiții legate de Crăciun și printr-o suită de dansuri populare din zona Banatului Montan, potrivit episcopiacaransebesului.ro. Manifestarea s-a încheiat printr-o licitație în scop umanitar inițiată de prof. Octavia Mergea, la care elevii și profesorii școlii noastre au putut alege și oferi în același timp, o fărâmă de bucurie și mângâiere din darurile unora pentru alții.

Comentarii Facebook


Știri recente