Sicomed, Patriarhia Romana si Mitropolia Moldovei si Bucovinei deruleaza in judetele Iasi,Botosani si Neamt programul national ‘Sanatate si Credinta’

Compania Sicomed, cel mai mare producator roman de medicamente, Patriarhia Romana si Mitropolia Moldovei si Bucovinei au anuntat astazi, 12 Septembrie 2003, in cadrul unei intalniri cu presa si cu autoritatile locale, derularea pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iasilor, a programului national de donatii ‘Sanatate si Credinta’. ‘Sanatate si Credinta’ reprezinta primul program implementat in cadrul parteneriatului semnat de Sicomed si Patriarhia Romana. Programul este gandit si dezvoltat la scara nationala si cuprinde donatii in medicamente , pe care compania Sicomed le va face institutiilor de asistenta sociala si medicala apartinand eparhiilor din teritoriu. In anul 2002, peste 28 000 de adulti si aproximativ 6000 de copii au beneficiat de consultatii si medicamente gratuite in cadrul acestor institutii. ‘Sicomed, prin natura activitatii sale, are o puternica implicare sociala. Furnizam aproximativ 30% din totalul medicamentelor de pe piata interna, la cel mai bun raport calitate pret. Chiar daca medicamentele noastre sunt ieftine, suntem constienti, ca aiat in Iasi, cat si in alte orase ale tarii, sunt oameni care nu au acces la sistemul de sanatate sau care nu au posibilitati materiale pentru achizitionarea acestor medicamente atat de necesare pentru unii dintre ei. De o parte dintre acestia are grija Biserica Ortodoxa Romana, prin institutiile de asistenta sociala si medicala ale eparhiilor. Pentru acestia am dezvoltat programul ‘Sanatate si Credinta’. Derularea acestui program cu ajutorul Patriarhiei Romane nu este intamplatoare. De multe ori credinta ramane singura speranta de viata pentru o parte dintre noi. Speram ca prin aceste donatii sa alinam si noi suferintele multora dintre cei sarmani’. a declarat Mirel Nicola , Director de Marketing si Vanzari Sicomed.

Programul a fost lansat in luna aprilie, la Bucuresti, in prezenta Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a unor inalti reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, precum si in prezenta reprezentantilor mass – media si ai autoritatilor nationale.

In Iasi valoarea donatiei in medicamente este de peste 110 milioane lei aceasta fiind adresata Centrului Medical Providenta- Iasi, Dispensarul Policlinic ‘Sf. Apostoli Petru si Pavel’- Iasi, Cabinetului Stomatologic pentru saraci ‘Sf. Pantelimon’- Iasi, Cabinetului Stomatologic ‘ Sf. Pantelimon’- Dorohoi, Cabinetului Stomatologic ‘Sfanta Teodora de la Sihla’ si Cabinetului Medical al Manastirii Sihastria, Cabinetului Medical ‘Sf. Doctori Cosma si Damian’ al Manastirii Agapia si Cabinetului Stomatologic al Manastirii Varatec. Donatiile cuprinse in programul ‘ Sanatate si Credinta’ se ridica la o valoare totala de peste 1,33 miliarde de lei si constau in medicamente ce corespund unor arrii variate de afectiuni terapeutice.

Programul se va derula pe parcursul unui an de zile si vizeaza 26 de institutii de asistenta sociala si medicala din 12 orase importante ale tarii. Programul ‘Sanatate si Credinta’ vizeaza persoanele care nu pot beneficia de sistmul de asigurari de sanatate, copii bolnavi de SIDA si autism, dar si pacientii obisnuiti, copii sau batrani, car sunt tratati in cadrul institutiilor de asistenta sociala sau in centrele medicale ce apartin eparhiilor.

‘Sanatatea este un dar al lui Dumnezeu facut omului. Fara ea nu ne putem bucura de viata, de realizarile noastre si ale copiilor nostri. Sanatatea, dupa cum spunea Isus Sirah, este mai buna decat avutia si decat aurul (Intelepciunea lui Isus fiul lui Sirah 30:14- 16). De aceea, urmand Mantuitorului nostru Iisus Hristos, care a vindecat pe cei bolnavi, in Arhiepiscopia Iasilor au fost infiintate sapte unitati sanitare, cea mai reprezentativa fiind Centrul Medical Providenta- Iasi. In aceste asezaminte medicale, categoriile defavorizate ale populatiei- familii nevioase, elevi si studenti saraci, orfani, batrani singuri- beneficiaza de asistenta medicala gratuita. Programul ‘Sanatate si Credinta’, initiat de Compania Sicomed in parteneriat cu Priarhia Romana, este de un real folos pentru sustinerea actului medical caritabil realizat in unitatile medicale ale Bisericii. Binecuvantam astfel de initiative, care au un profund caracter crestin, si ne rugam ca Domnul Hristos sa daruiasca sanatate oamenilor cu suflet mare din Compania Sicomed ‘ a declarat IPS Daniel, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Compania Sicomed este lider al pietei farmaceutice din Romania, cu o traditie de peste 40 de ani pe piata romaneasca de farmaceutice. Marcile sale, precum Algocalmin, Antinevralgic, Dicarbocalm, Extraveral, Gerovital H3 etc, se bucura de o buna reputatie in randul consumatorilor romani.

Pe primul semestru al anului 2003, compania Sicomed a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 31% in ROL fata de aceeasi perioada a anului trecut, pastrandu- si pozitia de lider al pietei farmaceutice din Romania, cu un volum al vanzarilor de 29% in crestere cu 2% fata de anul 2002. In ceea ce priveste valoarea vanzarilor pe primul semestru al acestui an, Sicomed detine o cota de piata de 7%.

Comentarii Facebook


Știri recente