Manastirea este situata in localitatea Calimanesti, judetul Valcea. Biserica actualei manastiri a fost zidita intre anii 1903 -1908, ctitor fiind PS Episcop Gherasim Timus. De asemenea, complexul manastiresc Stinisoara cuprinde si o biserica-paraclis. Parintele Laurentiu Popa, staretul Manastirii Stanisoara, a mentionat pentru ascultatorii postului de radio Trinitas cateva repere mai importante din istoria acestui asezamant monahal: ‘Manastirea Stanisoara este cunoscuta in acte cam de pe la 1671, cand doi calugari de la Manastirea Cozia s-au retras in zonele acestea, ale Nucetului. Zona se numeste astfel, deoarece la o altitdine destul de mare cresc nuci. Cei doi calugari au format aici un schit. In 1903, Episcopul Gherasim Timus de Arges a construit biserica aceasta din piatra de astazi, cu hramul ‘Sf. M. Mc. Gheorghe Purtatorul de biruinta’. In 1940, a fost ridicat un paraclis, cu hramul ‘Nasterea Sf. Ioan Botezatorul’.
Bilanţ la aproape un an de campanie „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”: Cifre
Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” este organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din luna martie 2020. Până în prezent, au fost efectuate 200 de deplasări pentru sprijinirea a peste 4.800 de familii din…
Online: Răzvan Bucuroiu vă vorbește despre sfinții pe care i-a cunoscut
ASCOR Alba Iulia, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș, organizează conferința intitulată „Sfinți pe care i-am cunoscut: Constantin Galeriu, Dumitru Stăniloae, Cleopa Ilie și Petroniu Tănase”, susținută de jurnalistul Răzvan Bucuroiu. Evenimentul…
Concursul Național Catehetic 2021: Românii din Ploiești și cei din Verona vor să umple „Desaga cu doruri”
Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Verona participă la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” cu proiectul „Desaga cu doruri”, în cadrul căruia se va înfrăți cu Parohia „Nașterea Domnului și Sf.…
Sute de fotografii etnografice ale unor artiști din țară și străinătate sunt expuse la Cluj
Peste 200 de fotografii etnografice sunt expuse începând de miercuri la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Imaginile surprind momente din viața comunităților sătești de români, maghiari, romi, secui, ceangăi și sași din România și au…
„Nimica sunt, nimica pot, nimica am”. Patru ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Proclu
„Nimica sunt, nimica pot, nimica am”, erau cuvintele rostite adesea de Părintele Proclu, de la a cărui plecare la Domnul s-au împlinit patru ani. I le-ar fi spus un înger unui bătrân ca rețetă pentru…