Si Manastirea Sihastria are ca hram sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului

Recunoscuta ca una dintre cele mai importante vetre de spiritualitate romaneasca, Manastirea Sihastria are ca hram sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului. Manastirea este situata in ‘Poiana lui Atanasie’, primul intemeietor al schitului Sihastria. Primul ctitor al manastirii, din anul 1740, este Ghedeon, Episcop de Husi. In anul 1821, manastirea este incendiata de catre turci, apoi intre anii 1870 – 1910 este parasita, fiind repopulata cativa ani mai tarziu. In anul 1997, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I si Prea Fericitul Patriarh Teoctist au sfintit la Manastirea Sihastria noua catedrala cu hramul Sfanta Teodora de la Sihla. Aici se intentioneaza a fi aduse moastele sfintei de la Manastirea Pecersca – Ucraina.

Alaturi de alti cuviosi monahi, la Manastirea Sihastria s-a nevoit, in perioada 1929 – 1998, si Parintele Ilie Cleopa, considerat unul din cei mai mari duhovnici din sud-estul Europei.

De hram, in seara zilei de 7 septembrie va fi oficiata slujba privegherii, iar in dimineata zilei de 8 septembrie slujba Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente