„Și ei sunt ai noștri” – spectacol oferit la Galați de persoane nevăzătoare și hipoacuzice

Joi, 26 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Casian, a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați un spectacol religios-artistic ai cărui protagoniști principali au fost persoanele cu dizabilități, elevi ai Școlii Speciale pentru Surzi „P.P.Neveanu” și membri ai Asociațiilor Surzilor și Nevăzătorilor din Galați și Brăila, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Acest spectacol face parte din șirul acțiunilor dedicate sărbătoririi Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galați și este la a IV-a ediție. Manifestarea a debutat printr-un mic repertoriu coral de cântări bisericești interpretat de elevii Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galați. A urmat o replică inedită din partea unui grup de nevăzători și surzi care, sub coordonarea Pc. Pr. Adrian Vanghele de la Capela destinată persoanelor cu dizabilități „Sf. 40 de Mucenici” din Brăila, au susținut și ei un grupaj de cântări bisericești – nevăzătorii au interpretat vocal, iar surzii prin limbajul semnelor.

Eleve ale Așezământului Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Galați au recitat poezii cu tematică religioasă, adecvate perioadei liturgice pe care o parcurgem, după care membri ai Asociației Surzilor din Galați au interpretat trei piese de pantomimă și cântări în limbajul semnelor.

Momentul a fost profund emoționant și a adus încântare și bucurie în inimile celor prezenți la acest eveniment de suflet, ce s-a constituit într-o icoană a darurilor revărsate de Dumnezeu în Biserica Sa, atât în oamenii normali din punct de vedere fizic, cât și în cei cu diferite deficiențe. Este o dovadă în plus că nimic nu ne împiedică să aducem împreună slavă lui Dumnezeu în cel mai frumos mod și, mai ales, că nimic nu ne poate face să încetăm a fi oameni integri din punct de vedere spiritual.

Comentarii Facebook


Știri recente