Sfintul Haralambie a fost cinstit astazi intr-un mod deosebit in comuna Dragusani, judetul Bacau

Sfintul Haralambie a fost cinstit astazi intr-un mod deosebit in comuna Dragusani, judetul Bacau. Credinciosii din aceasta localitate, alaturi de cei din comunele Racaciuni si Parava s-au adunat la Biserica din Draguseni, i-au adus multumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate si s-au rugat pentru ca noul an agricol sa fie plin de roade. ‘Putem vorbi de un ciclu de manifestari care incepe in Parohia Racaciuni, prin cinstirea Sfintului Apostol Andrei -pe 30 noiembrie, se continua in Parohia Parava prin praznuirea Sfintului Spiridon-pe 12 decembrie si se incheie in Parohia dragusani cu pomenirea Sfintului Mucenic haralambie-pe 10 februarie. Acest ciclu de sarbatori sublinizaza ca romanii crestini ortodosci isi bazeaza credinta pe temelia propovaduirii apostolice_Sfintul Apostol Andrei, pe marturia Mucenicilor-Sfintul Haralambie si pe inaltimea gindirii teologice ilustrate prin minuni-Sfintul Spiridon’ a mentionat Parintele Ioan Deacu, corespondent Radio Trinitas, referitor la semnificatia acestor rugaciuni comune ale credinciosilor din cele trei comune.

Tot astazi in Episcopia Romanului au continuat manifestarile comemorative prilejuite de implinirea a 55 de ani de la trecerea la cele vesnice ale arhiereului Ilarion Mircea Bacauanul. Dupa ce ieri s-a oficiat un parastas la mormintul aflat in incinta Centrului eparhial Roman, astazi a avut loc un simpozion cu tema ‘Arhiereul Ilarion Mircea Bacauanul- chipul pastorului cel bun’ si cu o expozitie de documente datind din vremea arhiereului comemorat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…