Sfințiri la Parohia buzoiană Stăncești II

Capela „Sfântul Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi” a parohiei buzoiene Stăncești II a fost astăzi, 29 decembrie 2012, sfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie. Totodată, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru noul lăcaș de cult cu hramul „Schimbarea la Față” care se zidește aici, informează TRINITAS TV.

„Astăzi se schimbă la față și această parohie deoarece de peste 50 de ani nu s-a făcut nimic la această parohie. Abia acum, după ce a venit părintele Florin Simion, s-au început lucrări de întreținere la vechea biserică, iar aici s-a zidit acest paraclis, case de prăznuire și această biserică monumentală”, a spus cu această ocazie ÎPS Părinte Epifanie.

Lucrările la noua biserică au început în anul 2010, prin grija preotului paroh Florin Simion. La sărbătoarea parohiei Stăncești II au participat și credincioși din alte localități.

Pentru activitatea liturgică, duhovnicească și administrativă desfășurată, preotul paroh Florin Simion a fost hirotesit sachelar.

Comentarii Facebook


Știri recente