Sfintiri de biserici in trei eparhii

PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va oficia maine, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, slujba de sfintire a singurei biserici a jandarmilor din Bucuresti, inaltata prin eforturile, dar si prin contributiile financiare ale jandarmilor bucuresteni. Biserica are hramul ‘Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil’, iar lacasul de cult s-a ridicat pe locul bisericii de lemn a jandarmilor, construita in stil maramuresan, mistuita de un incendiu in urma cu mai bine de patru ani. La nivelul tarii, Jandarmeria are noua biserici, cea care urmeaza sa fie sfintita duminica fiind singura din Bucuresti.

IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, si PS Ambrozie, episcop al Giurgiului, vor sfinti maine Biserica ‘Sf. Mare Mucenic Mina’ din Suceava. Parohia ‘Sf. Mare Mucenic Mina’ din Suceava a fost infiintata la 1 martie 1997. Tot atunci a fost sfintit si locul pentru ridicarea actualei biserici, prima slujba fiind oficiata in Duminica Floriilor din anul 1997.

De asemenea, tot maine, PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, va sfinti Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’ din Bacau.

Comentarii Facebook


Știri recente