Biserica parohiei Sendreni, din Protopopiatul Iasi I, va fi sfintita maine de catre PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepscopiei Iasilor, ca delegat al IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Aceasta biserica a fost ridicata in anul 2003 in cadrul programului ‘Nici un sat fara biserica’, iar, recent, au fost finalizate lucrarile la catapeteasma si pictura interioara. Amanunte despre biserica din Sendreni ne-a oferit parintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iasi I: ‘Aceasta actiune se naste prin actiunea ‘Nici un sat fara biserica’, unde o localitate cu posibilitati modeste, cu putini credinciosi, e vorba de 60 de familii, prin bunavointa Consiliului local al comunei Victoria, prin aportul primarului de atunci, parintelui Pavel si parintelui Olaru Valeriu, paroh la parohia Victoria, s-a reusit construirea acestei biserici intre anii 1998-2003. Biserica s-a construit pe terenul oferit de Primaria comunei Victoria, ea fiind finalizata in timpul actualului preot, Bobarca Marcel, care este preot la parohia Sculeni, dar i s-a dat in suplinire si parohia aceasta’. Tot in Protopopiatul Iasi I, va avea loc, duminica, 2 octombrie 2005, resfintirea Bisericii ‘Sf. Treime’, din satul Tansa. Aceasta biserica a fost ridicata in anul 1912, iar din 1994 a fost supusa unor lucrari de consolidare si restaurare: ‘Biserica de aici a fost construita intre anii 1903-1912, a fost sfintita de IPS Nicodim Munteanu, pe atunci episcop de Husi, si ctitorii au fost nimeni altii decat parintele Ioan Sbera si prezbitera Elena. Anii care s-au scurs au insemnat si abatarea la sanatatea zidurilor si a intregului edificiu, care a ajuns, in anul 1990, intr-o stare critica. De atunci, prin vizitele facute de PS Episcop Calinic si subsemnatul i s-a atras atentia parintelui si a fost indemnat ca sa inceapa lucrarile de consolidare, de reparatii capitale. In anul 1994, lucrarile acestea multe care s-au executat au fost numai cu cheltuiala credinciosilor din aceasta parohie. Este o mare bucurie care se face pentru credinciosii din acest sat’.
Vârstnicii parohiilor din București și Ilfov se pot testa gratuit pentru depistarea cancerului colorectal
Spitalul Militar Central și Patriarhia Română au încheiat un protocol de prevenție și detectare precoce a cancerului colorectal. Parohiile din București și Ilfov pot recomanda pentru analize gratuite vârstnicii din comunitățile lor. Prima acțiune a…
Ziua Iei la Palatele Brâncovenești de la Mogoșaia: Programul manifestărilor
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia și Grup Șezătoare București organizează sâmbătă și duminică, 25 și 26 iunie, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, o serie de manifestări prin care celebrează…
Înaintemergătorul a știut să se micșoreze pentru a-I face loc lui Hristos: Hram la Mănăstirea Plumbuita
„Mărturisindu-L pe Hristos, Sf. Ioan Botezătorul a lăsat ca viața lui să se micșoreze tot mai mult, ca să facă loc lui Mesia, lui Hristos”, a spus Arhimandritul Paisie Teodorescu vineri, la hramul istoric al…
București: La încheierea lucrărilor de restaurare, Biserica Domnița Bălașa organizează o conferință de presă
La încheierea lucrărilor de restaurare finanțate din fonduri europene, Biserica „Înălțarea Domnului” – Domnița Bălașa din Capitală organizează marți, 28 iunie, o conferință de presă. Conferința de presă va avea loc începând cu ora 11:00…
PS Varlaam: Orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii
„Orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii”, a subliniat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul. De aceea, orice copil ar trebui primit cu bucurie și încredere în rostul…