Sfintiri de biserici in judetul Neamt la sfarsitul acestei saptamani

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost prezent la sfarsitul acestei saptamini in judetul Neamt unde a sfintit doua biserici.

Prima dintre acestea este Biserica ‘Sfantul Nicolae’ din comuna Dochia, Parohia Bahna, care a fost renovata prin grija Parintelui Paroh Gabriel Pintilie. Slujba de sfintire a Bisericii ‘Sfantul Nicolae’ si slujba Sfintei Liturghii au avut loc sambata, 23 octombrie 2004, incepand cu orele 09.00.

Cea de-a doua biserica din judetul Neamt care a fost sfintita de Inalt Prea Sfintitul Parintre Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei este una nou construita in localitatea Ghindaoani, Biserica ce poarta hramul ‘Sfantului Prooroc Ilie’. Noul locas de inchinaciune a fost zidit prin eforturile Preotului Paroh Marius Vasile Irina. Slujba de sfintire a Bisericii ‘Sfantul Prooroc Ilie’ si slujba Sfintei Liturghii au fost oficiate astazi, incepand cu orele 09.00, de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Despre Biserica ‘Sfantul Prooroc Ilie’ din localitatea Ghindaoani si despre participantii la acest eveniment religios ne-a oferit amanunte Parintele Ioan Dogariu – protopop al Protopopiatului Targu Neamt: ‘Biserica ‘Sfantul Prooroc Ilie’ este o biserica din piatra care va dainui multa vreme, cu o pictura aleasa. Biserica a fost ridicata prin osteneala si cu jertfa credinciosilor din Parohia Ghindaoani in frunte cu Parintele Paroh Marius Vasile Irina. Slujba de sfintire a Bisericii ‘Sfantul Prooroc Ilie’ a fost oficiata de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La slujba de sfintire a bisericii au participat si oficialitati locale si judetene.’

Comentarii Facebook


Știri recente