Sfințiri de biserici în Constanța

Credincioșii constănțeni pot participa mâine, 5 mai 2012, la ora 18:00, la sfințirea locului pe care se va construi noua biserică a Parohiei ‘Sfânta Muceniță Filofteia’ din Constanța (zona Billa, Șoseaua Mangaliei nr. 80 A, Cartierul km 4), precizează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Ziarul Lumina.

Slujba va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după care va oficia și slujba Vecerniei. Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic ‘Tronos’ al Catedralei patriarhale din București, condus de diaconul Mihail Bucă. De asemenea, credincioșii prezenți se vor putea închina moaștelor Sfântului Haralambie, aduse de la Biserica ‘Sfântul Haralambie’ din Constanța, și veșmântului Sfintei Mucenițe Filofteia. Înainte de această sfințire, IPS Arhiepiscop Teodosie va participa la sărbătorirea hramului Bisericii ‘Sfânta Mare Muceniță Irina’ din localitatea constănțeană Hârșova. După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinția Sa va oficia slujba de Te Deum în localitatea Lumina, unde are loc târgul săptămânal al satului.

Tot în localitatea Hârșova va avea loc a doua zi resfințirea bisericii Parohiei ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Hârșova de către Arhiepiscopul Tomisului. După slujba de resfințire, Înalt Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie. Resfințirea lăcașului de cult de duminică are loc ca urmare a lucrărilor de restaurare a picturii și de renovare a exteriorului și acoperișului, cu cele șapte turle cu tablă, lucrări începute în 1998 și coordonate de preotul paroh George Ioniță.

Comentarii Facebook


Știri recente