Sfintirea unui paraclis in Campusul Universitar ‘Tudor Vladimirescu’

Peste 500 de credinciosi au participat aseara la slujba de sfintire a paraclisului cu hramul ‘Sfantul Mucenic Iulian din Tars si Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil’ din Campusul Universitar ‘Tudor Vladimirescu’ din Iasi. Slujba de sfintire a fost oficiata de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de peste 30 de preoti, printre care cei doi protopopi de Iasi, preoti consilieri ai Centrului Eparhial Iasi, precum si conducerea Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

Micul paraclis s-a dovedit a fi neincapator pentru multimea mare de credinciosi veniti sa participe la eveniment, acestia ocupand o mare parte din terenul din jurul sfantului locas.

La slujba au fost prezenti si o parte din ctitori, oameni de afaceri si persoane publice iesene, autoritati locale, contributia lor la ridicarea sfantului locas fiind rasplatita cu diplome de vrednicie.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei care a apreciat in mod deosebit participarea studentilor din Campusul ‘Tudor Vladimirescu’ la ridicarea acestui paraclis.

Comentarii Facebook


Știri recente