Sfințirea unei Cruci-monument în memoria victimelor mineriadei din 1990

La locul cunoscut drept „kilometrul 0 al Capitalei”, în Piața Universității, a fost sfințită astăzi, 13 iunie, o cruce monument în memoria victimelor Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990. Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele Ioan Iordache, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De asemenea, în același loc a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la Domnul, în urma evenimentelor petrecute în urmă cu 20 de ani, informează TRINITAS TV.

„Nimic nu te face mai fericit decât să trăiești în libertate, în adevăr și în lumină. Iar pe cei care astăzi i-am pomenit îi vom pomeni și noi, la rândul nostru, la altarul sfânt al Bisericilor unde slujim. Fie ca vremea care este astăzi să fie o zi de lumină în sufletul fiecăruia, iar pe cei care i-am pomenit să-i așeze Dumnezeu, precum spune Scriptura, în sânurile lui Adam și cu drepții să-i numere, a spus părintele Ioan Iordache, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Evenimentele au fost organizate de Asociația Victimelor Mineriadei 1990 – 1991 din România. La manifestările comemorative de astăzi au fost prezenți participanți direcți la evenimentele de acum 20 de ani, precum și rude ale celor decedați în perioada 13-15 iunie 1990.

Comentarii Facebook


Știri recente