Sfințirea troiței din Parohia Cacoți în Episcopia Severinului și Strehaiei

În localitatea Cacoți, Protoieria Strehaia, județul Mehedinți ieri seară, 9 mai, a fost sfințită o troiță. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Nicodim: „În rugăciunea pe care noi am citit-o se spune că această cruce binecuvântată și sfințită este semn înfricoșător și tare asupra tuturor vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Are putere de izgonire și înfrângere a tuturor curselor și ispitelor și asupririlor diavolești”.

Alte detalii aflăm de la Preasfințitul Părinte Siluan: „Am invocat puterea lui Dumnezeu asupra acestui semn sfânt al Crucii, mai ales în această perioadă importantă din timpul anului bisericesc și anume al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sfânta Cruce de aceasta ne aduce aminte în primul rând, de Jertfa pe care Mântuitorul nostru din dragoste pentru noi oamenii a suferit-o”.

Ridicată de familia Nicolae și Nicolița Secu din localitate, această troiță străjuiește o importantă răscruce a satului.

Troița este realizată din stejar și are o înălțime de 3 metri.

Comentarii Facebook


Știri recente