Sfințirea Spitalului orășenesc Ineu din Arhiepiscopia Aradului

În orașul Ineu din Arhiepiscopia Aradului, a avut loc miercuri, 9 februarie, săvârșirea slujbei Aghesmei mici la noul spital orășenesc, care a fost dat în folosință cu puțin timp în urmă, după finalizarea lucrărilor de construcție și dotarea cu echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activităților medicale.

Slujba a fost oficiată de către părintele protopop Moise Nica, protopopul Ineului, de părintele spitalului, Felician Crăciun, și de diaconul Dan-Marius Braiț.

Prin slujba Sfeștaniei, Biserica este prezentă în viața credincioșilor, sfințind toate lucrurile de care au nevoie în viața lor, pentru a o face mai bună, mai frumoasă și mai ușoară, spre binele lor și slava lui Dumnezeu.

După slujba Aghesmei mici, preoții au sfințit fiecare salon, cât și pe cei prezenți – cadre medicale și pacienți -, deoarece prin stropirea cu apă sfințită, care are putere harică, se câștigă întărirea sănătății, vindecarea bolilor trupești și sufletești.

La sfârșitul slujbei, părintele protopop, în cuvântul său de înălțare sufletească, a spus: ‘Astăzi am chemat ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu, așa după cum o face orice creștin, deoarece orice lucru trebuie să-l începem cu Dumnezeu, pentru că acolo unde este El cu harul Său, nici un lucru nu e greu. Cele mai importante momente din viața omului sunt binecuvântate de Biserică, purtând pecetea nevăzută a Harului dumnezeiesc. Ne găsim în clipa în care Biserica, prin preoții săi, dă sfânta ei binecuvântare acestui spital, acestei case de oaspeți, care îi primește pe aceia care zac întru neputință trupească și sufletească’

În încheiere, părintele Felician Crăciun a adresat mulțumiri părintelui protopop, părintelui diacon, directoarei spitalului, Geta Bogdan, cadrelor medicale, tuturor celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente