Sfințirea Spitalului de Nefrologie din București

Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a fost sfințit astăzi, 21 septembrie 2012. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a adresat un mesaj de binecuvântare pentru participanți din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

‘Sunt delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel să transmit domnului manager, medicilor și întregului personal, un cuvânt cald de felicitare pentru această minunată realizare, un cuvânt de apreciere pentru munca deosebită pusă în slujba oamenilor care sunt încercați de suferință, de boală și tristețe, precum și un cuvânt de binecuvântare. Am fost impresionat de cuvintele pline de spiritualitate rostite de domnul manager și de faptul că a subliniat rolul important al momentului sfințirii. Orice lucrare a noastră este cu adevărat nedeplină dacă nu primește binecuvântarea și harul lui Dumnezeu’, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a oferit o icoană cu Maica Domnului, conducerii spitalului. Unitatea sanitară a primit, de asemenea, o icoană și din partea starețului Mănăstirii Putna.

‘Dorim din toată inima ca aceste scurte rugăciuni pe care le-am rostit acum și prin stropirea cu apă sfințită și cu acest untdelemn sfințit a noii clădiri și a celei care a fost consolidată, Dumnezeu să reverse mult har, multă înțelepciune, multă putere de muncă și multă inspirație peste medicii și peste întreg personalul medical al acestui spital, care fac dovada unei iubiri de oameni cu totul copleșitoare, îngrijind în condițiile destul de dificile ale zilelor noastre o mulțime de bolnavi. Dorim ca această rugăciune să fie și o mângâiere pentru cei care se tratează în spitalul acesta și pentru cei care au legături cu acest așezământ de ocrotire a sănătății. În Biserica noastră, evenimentele acestea, din anul în care ne aflăm, au o semnificație deosebită. Biserica noastră a proclamat anul 2012 ca Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, tocmai din această necesitate de a reflecta mai mult la valoarea vieții și a sănătății ca daruri primite de la Dumnezeu și modul în care gestionându-ne viața putem să ne conservăm viața și sănătatea în bune condiții’, a mai spus Preasfințitul Părinte Episcop Varlaam Ploieșteanul.

Ceremonia vine în urma finalizării lucrărilor de reabilitare și modernizare a spitalului, care au durat aproximativ patru ani.

La ceremonie au participat sponsori și susținători ai spitalului, personalități din lumea medicală și culturală, reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, manageri de spitale și autorități.

Comentarii Facebook


Știri recente