Sfințirea sediului Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a sfințit ieri sediul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Lucrările la clădirea protopopiatului au demarat la începutul anului trecut și s-au finalizat luna aceasta.

Sediul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc a fost sfințit ieri de Înalt Preasfințitul Pimen, după ample lucrări de extindere, reabilitare și consolidare. Slujba de sfințire a fost urmată de un Te Deum pentru toate binefacerile primite. La eveniment au participat consilieri de la Centrul eparhial Suceava, preoții și angajații Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. La finalul slujbei, pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc a explicat că lucrările de extindere la clădirea protopopiatului ‘au fost dictate de motive obiective’. Construcția primului segment al sediului Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc a început în anul 2000 și s-a finalizat cinci ani mai târziu. În anul 2010, din cauza unei igrasii, a fost afectată structura unei părți a clădirii. Segmentul de clădire afectat a fost demolat, rezidindu-se din temelii. Noua structură a clădirii are o sală de conferințe cu peste 100 de locuri, birouri pentru Cancelaria protopopiatului, două camere de protocol, grupuri sanitare, două magazii, garaj, spațiu pentru centrală și beci. ‘Spațiile în care ne desfășurăm activitatea sunt dotate cu mobilier nou. Dotările au ținut cont de funcționalitate, utilitate, estetic și trăinicie’, a explicat pr. protopop Aurel Goraș.

‘O bucurie sufletească și o satisfacție a lucrului bine făcut’

În multe parohii din Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc sunt în construcție biserici, așezăminte sociale sau case parohiale. Sediul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc reprezintă astfel un exemplu, o încurajare și un punct de referință pentru preoții care au șantiere în parohii. ‘Avem un colectiv unit, fiecare angajat desfășurându-și activitatea cu profesionalism. Trebuie să remarc în mod deosebit osteneala pe care o depune doamna Elena Nisioi, angajată în cadrul protopopiatului, care se îngrijește de administrarea clădirii și de protocol. De asemenea, preoții noștri fac cinste Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. Mulți dintre ei sunt adevărați arhitecți în tot ceea ce fac, având realizări în parohiile pe care le păstoresc. Aici mă refer la construcția sau reconsolidarea de biserici, ridicarea de case sociale și de case parohiale. Prin lucrările care s-au realizat la sediul protopopiatului am încercat să ne înscriem în linia preoților gospodari, spre slava lui Dumnezeu. Acum, când IPS Pimen a trecut prin toate încăperile protopopiatului pentru a le binecuvânta, am avut o bucurie sufletească și o satisfacție a lucrului bine făcut’, a mărturisit pr. protopop Aurel Goraș.

Mijloace pentru educația tinerilor

Sfințirea sediului Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc a fost precedată de conferința pastoral-administrativă cu preoții din această protoierie, prezidată de IPS Pimen. Referatul cu tema ‘Prin iubire spre sfințenie în Taina Cununiei’ a fost susținut de pr. Vasile Florescu, slujitor la parohia Frasin. După expunerea temei, IPS Pimen a răspuns întrebărilor adresate de preoți, venind cu unele completări cu privire la Taina Sfintei Cununii. ‘Avem îndatorirea de a găsi niște mijloace pentru educația tinerilor care urmează să se căsătorească. Această educație trebuie să înceapă încă din copilărie. Există tineri care vin la preoți și spun că nu pot să se căsătorească, invocând lipsa banilor, cerând să se săvârșească doar logodna. Preotul poate să-i convingă pe tineri să primească Taina Cununiei. Problema este foarte acută pentru că trăim într-o lume care merge tot mai mult spre secularizare, spre necredință. De aceea, sarcina stă în slujirea noastră și constă în formarea tinerilor încă de la vârste fragede’, a explicat Înalt Preasfințitul Pimen.

Comentarii Facebook


Știri recente