Sfințirea sediului Consulatului României din orașul Bălți, Republica Moldova

Sediul Consulatului României din orașul Bălți, Republica Moldova, va fi sfințit vineri, 30 septembrie, de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, informează Radio TRINITAS. Înaltpreasfinția Sa va fi însoțit la ceremonia religioasă de membrii Centrului Eparhial și de preoții din Protopopiatul Bălți.

Evenimentul prezintă și alte conotații pentru Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Înaltpreasfinția Sa a fost hirotonit arhiereu, pe 1 septembrie 1990, pentru Eparhia de Bălți și a avut reședința episcopală chiar în orașul cu același nume, din nordul Republicii Moldova. Până la izgonirea sa de către cazacii transnistreni, în toamna anului 1992, Episcopul Petru a reorganizat viața bisericească din regiune.

Preasfinția Sa a redeschis, aici, mai multe biserici parohiale și mănăstiri închise de autoritățile comuniste în perioada sovietică și i-a apărat pe românii basarabeni în urma izbucnirii conflictul de la Nistru, fapt care i-a atras antipatii din partea clerului filorus din Basarabia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…