Sfințirea sediului Consulatului României din orașul Bălți, Republica Moldova

Sediul Consulatului României din orașul Bălți, Republica Moldova, va fi sfințit vineri, 30 septembrie, de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, informează Radio TRINITAS. Înaltpreasfinția Sa va fi însoțit la ceremonia religioasă de membrii Centrului Eparhial și de preoții din Protopopiatul Bălți.

Evenimentul prezintă și alte conotații pentru Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Înaltpreasfinția Sa a fost hirotonit arhiereu, pe 1 septembrie 1990, pentru Eparhia de Bălți și a avut reședința episcopală chiar în orașul cu același nume, din nordul Republicii Moldova. Până la izgonirea sa de către cazacii transnistreni, în toamna anului 1992, Episcopul Petru a reorganizat viața bisericească din regiune.

Preasfinția Sa a redeschis, aici, mai multe biserici parohiale și mănăstiri închise de autoritățile comuniste în perioada sovietică și i-a apărat pe românii basarabeni în urma izbucnirii conflictul de la Nistru, fapt care i-a atras antipatii din partea clerului filorus din Basarabia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…