Sfințirea sediului Asociației „Muntele Athos – Schitul Prodromu” din Sibiu

Aseară, la Mediaș, județul Sibiu, a avut loc sfințirea sediului asociației „Muntele Athos – Schitul Prodromu”. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de părintele Iustinian Stoica de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului: „Este una dintre lucrările frumoase săvârșite de către cei care conduc o parte din această societate. Noi ca să mergem din lumea aceasta dincolo trebuie să ne luăm un bagaj cu noi. Și acest bagaj nu este decât lucrarea faptelor bune. Domnul director a încercat în acești patru pereți să-I facă lui Dumnezeu casă prin iubirea aproapelui”.

Alte informații a oferit și părintele Iustinian Stoica de la Schitul Prodromu: „Schitul românesc Prodromu, așa cum multora este cunoscut, este cea mai reprezentativă vatră monahală românească pe care o are România în afara granițelor. Acolo unde au viețuit cândva până la 150 de călugări acum se află 32 de viețuitori. Se află într-o situație bună la vremea aceasta și nădăjduim să fie și mai bună pentru că încă mai urmează unele lucrări de restaurare”.

Aflată sub înaltul patronaj al Mitropoliei Ardealului, Asociația „Muntele Athos – Schitul Prodromu” își propune să readucă în atenția publicului valorile credinței ortodoxe.

De asemenea, Mircea Vescan, fondatorul Asociației, a oferit detalii: „Am fost în Muntele Athos și cu sufletul m-am întors altul. Am uitat acolo trufia și orgoliul nesăbuit și puterea de a judeca oamenii cu ură. Am uitat acolo multe lucruri care mi-au dăunat și m-am întors încercând să fiu pe drumul cel bun. Aș vrea ca ceea ce eu am trăit să aibă fericirea să trăiască cât mai mulți români”.

Printre activitățile Asociației „Muntele Athos – Schitul Prodromu” se numără stabilirea de contacte, întâlniri și colaborări cu alte organizații similare din țară și din străinătate, precum și organizarea de pelerinaje.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…