Sfințirea Schitului Valea Seacă, Protopopiatul Pașcani

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sfinți, astăzi, 27 iulie 2012, Paraclisul ‘Acoperământul Maicii Domnului’ al Schitului Valea Seacă, din județul Iași, care aparține de Mănăstirea ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Paraclisul de vară, din așezarea monahală ocrotită de Sfântul Ierarh Dosoftei și Sfântul Pantelimon, a fost amenajat începând cu luna octombrie a anului 2011, prin implicarea arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor și a ierom. Paisie Cernamorit, egumenul Schitului Valea Seacă.

‘Schitul Valea Seacă are trei viețuitori, o biserică frumoasă și un corp de chilii. Acest sfânt altar nou era necesar întrucât în duminici și sărbători vin să participe la sfintele slujbe foarte mulți credincioși. Era nevoie de un loc corespunzător pentru desfășurarea sfintelor slujbe. Lucrările la acest paraclis de vară au început în luna octombrie a anului trecut’, a spus arhim. Nichifor Horia. Schitul Valea Seacă se află la 7 kilometri de Pașcani și se poate ajunge pe DJ 208.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…